070 - 41 51 860 Airco keuzewijzer Offerte

Warmtepomp Werking

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron en zet die om in bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor uw vloerverwarming of warm water. Maar hoe werkt dat precies? De warmte uit de bron zorgt dat de vloeibare koudemiddel in de buitenunit wordt verdampt. Een compressor perst dit gas vervolgens samen zodat de temperatuur verder stijgt. De warmte die vrijkomt wordt afgegeven aan de leidingen van het huis, hierdoor condenseert het gasvormige koudemiddel in de binnen-unit. De vloeistof gaat via het expansieventiel terug naar de buitenunit, hier begint het proces weer van vooraf aan. Als de cyclus wordt omgekeerd kan de warmtepomp ook voor koeling worden gebruikt. Om te functioneren heeft een warmtepomp elektriciteit nodig. In combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen is het een duurzame manier om je huis te verwarmen.

Bereid je voor op de toekomst

Kiest u bij Aircotech Klimaattechniek voor een warmtepompinstallatie? Dan wordt deze natuurlijk vakkundig gemonteerd door ons ervaren team. Wij beschikken over de nieuwste materialen en alle benodigde certificaten. Wilt u meer weten over warmtepompen? Vraag de experts van Aircotech Klimaattechniek om advies. Vul onderstaand formulier in of bel 070 - 41 51 860.

Offerte aanvragen

Direct contact

Als erkend NVKL Klimaatspecialist zijn wij de totaalinstallateur in de regio Den Haag voor airconditioning, klimaattechniek en duurzame energie. Waar kunnen wij u mee helpen?

070 - 41 51 860Offerte aanvragen

Vraag het de klimaatspecialisten van Aircotech Klimaattechniek

Aanhef *

Gecertificeerd klimaatinstallatiebedrijf:

070 - 41 51 860