070 - 41 51 860 Airco keuzewijzer Offerte

Airconditioning onderhoud Den Haag

Airco onderhouden om het aircosysteem goed te laten werken

Een airconditioner moet regelmatig worden onderhouden, ook wanneer de airco niet veel wordt gebruikt. Om te voorkomen dat schimmels en bacteriën de kans krijgen en om het aircosysteem goed te laten werken, moet u uw airco ieder jaar laten onderhouden.

Uw airconditioner laten onderhouden?

Aircotech uit Den Haag is specialist in onderhoud aan airconditioners en is volgens de CFK wetgeving Stek gecertificeerd. Hierdoor heeft u de garantie dat onderhoud en modificaties volgens de huidige wetgeving worden uitgevoerd. Bent u benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden van Aircotech? Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen of neem telefonisch contact op via 070 - 41 51 860.

Offerte aanvragen

Condensor reinigen

Het is belangrijk dat de condensor in de airco goed werkt. Door circulatie van lucht door de condensor wordt er na geruime tijd een laag vuil afgezet dat een goede werking verhindert. Doordat het vuil een soort isolerend deken vormt op de buitenunit wordt de werking bemoeilijkt zodat het toestel harder moet werken om extra te koelen. In feite door deze slechte werking kan het rendement van de airconditioner met 36% dalen.

Het reinigen van condensors is zéér essentieel om het koelsysteem efficiënt te doen werken. Doordat de compressor de grootste energieverbruiker is in het airco systeem, is het belangrijk de condensor in de airco zo goed mogelijk schoon te houden om een optimaal efficiënt rendement te kunnen bekomen. Vreemd genoeg is er de neiging dat condensors van alle componenten het meest worden verwaarloosd door hun externe opstelling.

Vuil en micro-organisme stapelen zich op, in condensors of verdampers, waardoor het verschil tussen condensor- en verdampertemperaturen toeneem. Bij elke toename van 1⁰C, nemen de kosten 2% tot 4% toe.

Verdamper reinigen

Waarom is het zo belangrijk om airconditioning binnenunits schoon te houden? Door verplaatsing van lucht blijft het vuil hangen aan de koelgedeelten van de verdamper in de airco. Vaak wordt dit vuil tot het minimum herleid door filters om te voorkomen dat deze vervuilde lucht terug in de ruimte circuleert. Spijtig genoeg zijn deze filters niet 100% efficiënt vooral niet voor kleine deeltjes zoals stof. Regelmatig schoonmaken bevordert de levensduur, werking en voorkomt onaangename geurtjes.

Zonder regelmatig onderhoud zal de vervuiling op de verdamper van de airco binnenunit zeer snel toenemen. Deze opgebouwde vervuiling kan verstoppingen van de condenswaterafvoer veroorzaken en creëren, wat een onaangename geur met zich meebrengt. Tevens kan hierdoor de prestatie van het airco systeem achteruitgaan en hoge verbruikskosten veroorzaken.

Door een isolerende laag van vervuiling op de verdamper van de binnenunit zal de warmteopname uit de ruimte afnemen. Dit resulteert in ijsvorming gedurende de koelcyclus. Dit smelt bij uitschakelen wat resulteert in waterlekkage.

Water wat uit de binnenunit langs de airco druppelt is een andere duidelijke indicatie van een vervuilde verdamper. Deze waterschade kan voor de klant hoge herstellingskosten met zich meebrengen, inclusief het vervangen van eventuele gordijnen, meubels en het herinrichten van de ruimte. Dit kan gemakkelijk worden voorkomen door uw airconditioning systeem regelmatig te laten onderhouden.

Direct contact

Als erkend NVKL Klimaatspecialist zijn wij de totaalinstallateur in de regio Den Haag voor airconditioning, klimaattechniek en duurzame energie. Waar kunnen wij u mee helpen?

070 - 41 51 860Offerte aanvragen

Vraag het de klimaatspecialisten van Aircotech Klimaattechniek

Aanhef *

Gecertificeerd klimaatinstallatiebedrijf:

070 - 41 51 860