070 - 41 51 860 Airco keuzewijzer Offerte

Airco met R22 vervangen door een Mitsubishi Electric airco

Airco met R22 binnen Europa verboden

Door de steeds strengere milieueisen is het gebruik van chloorhoudende koudemiddelen (CFK’s en HCFK’s) binnen Europa verboden. De moderne koudemiddelen (HFK’s) bevatten geen chloor meer en hebben daarom geen aantastende werking op de ozonlaag. Wanneer een oudere airconditioning installatie met een chloorhoudend koudemiddel vervangen dient te worden, zullen normaal gesproken ook de koelleidingen van de airco moeten worden vervangen. De restanten koudemiddel en olie in de oude leidingen van de airco gaan niet samen met de nieuwe koudemiddelen en hun olie, en zullen deze aantasten.

Alle Inverter Warmtepompen zijn voorzien van de gepatenteerde ‘Cleaning Free Technology’ van Mitsubishi Electric. Dankzij deze technologie kunnen de binnen­ en buitenunits van de Inverter Warmtepomp serie op bestaande (R22-) leidingen worden aangesloten en dat kan een forse besparing op uw investeringen betekenen. Deze oplossing leent zich uitstekend voor de vervangingsmarkt, waar leidingen soms moeilijk of onmogelijk zijn te vervangen.

 

‘Cleaning-free’ maakt gebruik van de volgende 3 technieken;

1. HAB-olie ten behoeve van de RAC-serie
De inverters tot en met 7 kW zijn voorzien van een zogenaamde HAB-olie. Deze olie (Hard Alkyl Benzeen) is chemisch stabiel tegen Chloorresten en resten van minerale olie. Door gebruik te maken van deze olie, een olie-afscheider en een optimale verdeling over de warmtewisselaars,wordt oliestagnatie voorkomen en kan men reeds bestaande (R22-) leidingen hergebruiken.

2. Koolstoffilter ten behoeve van de Mr.Slim-serie
Ten gevolge van de compressortechnologie is het gebruik van HAB-olie niet mogelijk voor de Mr. Slim Power Inverter-units vanaf 7 kW. Voor deze units wordt gebruik gemaakt van een koolstoffilter welke in de buitenunit is ingebouwd in een bypass. Tijdens inbedrijfstelling dient een dipswitch op de buitenunit te worden omgezet, waarna de unit automatisch 2 uur de leidingen gaat spoelen door deze filter. Alle chloor- en olieresten worden in de filter opgevangen. Na het spoelen wordt de bypass gesloten. Uiteraard kunnen deze units ook gewoon toegepast worden in nieuwbouwtoepassingen.

3. Replace Multi ten behoeve van City Multi VRF-aircosystemen
Voor het vervangen van City Multi systemen is de Replace-multilijn ontwikkeld. In deze VRF-lijn is een spoel- en filtermodule ingebouwd. Alvorens het systeem operationeel is, worden de oude leidingen doorgespoeld en gereinigd en de resten olie en koudemiddel wordt afgevangen in een filter welke na het spoelprogramma ingeblokt worden. De Replace Multi-serie is net als de andere Cleaning-free-technologieën voorzien van het koudemiddel R410A.

Informeer bij Aircotech Klimaattechniek voor meer informatie, gereduceerde koelcapaciteiten en extra koudemiddelvulling.

Direct contact

Als erkend NVKL Klimaatspecialist zijn wij de totaalinstallateur in de regio Den Haag voor airconditioning, klimaattechniek en duurzame energie. Waar kunnen wij u mee helpen?

070 - 41 51 860Offerte aanvragen

Vraag het de klimaatspecialisten van Aircotech Klimaattechniek

Aanhef *

Gecertificeerd klimaatinstallatiebedrijf:

070 - 41 51 860