Modellen Toepassingen    
wand- en plafondmodellen woning healthcenters/sportscholen kinderopvang
cassette modellen kantoren - werkruimten winkelcentra  
kanaalmodellen laboratoria hotel / restaurant / café  
vloermodellen computerruimten onderwijsinstellingen  

Waarom kiezen voor adiabatische koeling?

Een natuurlijk proces

Eenvoud is het kenmerk van het ware. Het adiabatische koelprincipe is een proces dat al eeuwen gebruikt wordt. De Arabieren hingen natte dekens in de ingangen van hun tenten en de Grieken plaatsten terracotta potten gevuld met water in hun deuropeningen.

Dit proces verloopt op natuurlijke wijze wanneer water en warme lucht met elkaar in contact komen. Hierdoor vindt natuurlijke verdamping plaats waarbij de warmte wordt geabsorbeerd en de warme lucht enkele graden wordt teruggekoeld.
 

Het koelen van grote ruimtes

Adiabatische koeling wordt de enige betaalbare optie voor het koelen van grote ruimtes. Een Breezair systeem verbruikt tot 80% minder energie dan een conventioneel airconditioningsysteem. Deuren en ramen kunnen open gelaten worden zonder enig verlies van koelefficiëntie, de lucht is 100% fris, zonder het risico van recirculatie van dampen, bacteriën of geuren. En het meest belangrijke is dat hoe hoger de omgevingstemperatuur hoe groter het koelvermogen wordt – Dit is het fundamentele voordeel van het verdampingsproces.
 

Plaatselijke koeling

Indien er alleen een bepaalt gebied binnen een grote ruimte gekoeld dient te worden zorgt adiabatische koeling voor de enige effectieve oplossing - plaatselijke koeling. Een koele luchtstroom kan op een bepaald gebied gericht worden ongeacht de omgevingsomstandigheden.
 

Voordelen adiabetische koeling

  • Hogere energie-efficiëntie
  • Schonere, frisse en gezondere lucht
  • Eenvoudiger en goedkoper te installeren
  • Verhoogt de productiviteit
  • Beter voor het milieu
  • Goedkoper in onderhoud

Meer weten?

Voor meer informatie over adiabatische koeling, kunt u contact met ons opnemen via 070 - 41 51 860 of stel uw vraag direct via onderstaand formulier.

 

Vraag het Aircotech Klimaattechniek

Met onderstaande gegevens kunnen wij uw vraag snel en persoonlijk beantwoorden.